Dacia Logan

Posted: 4 martie 2015 in AUTO, BUCURESTI
Etichete:, ,

 Logan , o masina aproape corecta.

Logan 

Tot discutam cu prietenii despre masini si ma gandeam ca, totusi, Loganul asta neaos chiar este o masina demna de luat in seama de cei cu venituri medii sau chiar mici. Oferte de finantare exista, probabil, cu gramada, dar nu despre asta vreau sa discutam aici.

Interior logan

O masina incapatoare, as putea spune ideala pe segmentul ei de motorizari si pret, pentru o familie cu 2 copii. Ai spatiu destul si la cap si la picioare, despre portbagaj nu mai discut, poti baga in el lejer toate bagajele incluzand aici si ursuletul roz de 1 metru al fetei. Sigur poti baga tot ce iti da mama cand te duci pe la tara. Incape oaia cu tot cu lup in acest portbagaj de 510 litri.

Portbagaj

Daca vorbim de familie, atunci nu vorbim de cerinte in privinta vitezei, iar depasirile la aspiratie ies, probabil, din discutie. Mai important ar fi aerul conditionat, lucru pe care nu-l prea vad ca standard in dotari de la cel mai mic pret. Nu stiu daca se mentine si acum, ca la variantele anterioare, optionalitatea ( o exista cuvantul asta? ) in privinta scrumierei sau a luminii din plafon!? Dar astea sunt alte aspecte. Ai ,in schimb,ABS, ASR-ESP,AFU  si air-bag-uri , din care air-bag-ul de la pasager poate fi dezactivat. plus sistem ISOFIX pentru scaunele de copii pe  bancheta spate. Si mai este un lucru bun, daca te acomodezi repede cu el, GSI sau ,mai pe romaneste, indicator de schimbare optima a treptei de viteza, chestie care teoretic ar ajuta la un condus mai economic. Bine, dar sa treci ca dotare, incalzire – ventilare mi se pare caraghios.

Consumul, ei bine, pe specificatii se arata a fi, in cazul variantei de 1,2 benzina 75 CP, undeva la 7.7 urban si 4.9 extraurban. Din ce am testat eu, la o sesiune de condus normal prin capitala la trafic normal, nu cobori sub 8,5 chiar 9.iar afara sub 5,5  niciodata la regim normal de viteza, cu respectarea tuturor legilor rutiere.

La pretul asta de aproape 7000 de euro, este o masina noua care isi merita banii, o varianta mai buna ar fi sa aiba aer conditionat in dotarea standard dar atunci probabil ca iti va sari si pretul cu inca o mie in plus.

La capitolul taxe, lucrurile stau bine, e destul de prietenoasa cu buzunarul, la 1.2 dai cam 270 de lei pt 6 luni.

O sa mai testam piata pentru gasirea variantelor optime pentru cei cu venituri medii si care nu vor sa arunce banii pe SH-uri cu grad mare de risc de teapa!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s